مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد

  • کد خبر: ۹۹۹۴۲
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷
هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی هشدار می‌دهد: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس و شخصی را که به‌صورت پیامک است، باز نکنند. این لینک‌های مخرب امکان دسترسی به اطلاعات کارت بانکی و گوشی تلفن همراه را فراهم می‌کند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، رمز پویا یا رمز موقت که برای هر انتقال وجهی پیامک می‌شود، در راستای جلوگیری از کلاهبرداری‌های متعددی است که از حساب‌های بانکی افراد انجام می‌شود. اما با وجود امن‌بودن این رمز، متأسفانه کلاهبرداران و دزدان هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌های حرفه‌ای و شگردی که برای ارسال آن به افراد ایجاد کرده‌اند، همچنان از حساب‌های بانکی شهروندان کلاهبرداری می‌کنند.
شگرد جدید این کلاهبرداری ارسال پیامک ابلاغیه سامانه ثنا همراه با لینک است که رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی در تشریح این شگرد کلاهبرداری می‌گوید: کلاهبرداران غالبا شماره طعمه‌هایشان را از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌هایی مثل دیوار برمی‌دارند و پیامک به شهروندانی داده می‌شود که مشخصا گوشی هوشمند دارند.

 

 

 

به‌گفته سرهنگ جواد جهانشیری، پیامی که فرستاده می‌شود، معمولا نشانی اینترنتی دارد با عبارتی مثل ابلاغیه از دادگاه و لینک برای شرح جزئیات آن. ولی این لینک، بدافزاری است که دسترسی به پیام‌های گوشی قربانی را مقدور می‌کند. اقدام بعدی کلاهبرداران هم در جست‌وجوی اطلاعات بانکی فرد است. برای این کار ابتدا از قربانی می‌خواهند مبلغی ناچیز را برای مشاهده جزئیات ابلاغیه پرداخت کند. در ادامه فرد با انتقال همین وجه اندک، رمزش را در اختیار افراد سودجو قرار می‌دهد.


وی با تأکید بر اینکه برای ابلاغیه‌های الکترونیک در سامانه ثنا پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیاز نیست، ادامه می‌دهد: شهروندان باید به شماره فرستنده پیامک توجه کنند. مسلما یک شماره شخصی به هیچ‌یک از ارگان‌های مسئول مربوط نیست، اما بازهم عده‌ای از شهروندان طعمه این ترفند می‌شوند.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی تشریح می‌کند که کلاهبرداران با دسترسی به پیام‌های فرد و دسترسی به رمز کارت، موجودی بانکی فرد را برداشت می‌کنند یا اگر حساب فرد خالی باشد، باتوجه‌به دسترسی به پیام‌ها، برای مخاطبان پیامک درخواست وجه می‌فرستند و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند که در ادامه باعث مسدودی خط فرد زیان‌دیده هم می‌شود.


سرهنگ جهانشیری تأکید می‌کند که شهروندان از کنجکاوی‌های بیجا پرهیز کنند و هر لینکی را که با شماره ناشناس و شخصی ارسال می‌شود، باز نکنند؛ پیام‌هایی که از شماره شخصی فرستاده می‌شود و از محتوای ابلاغیه‌های دادگاه، قبوض آب یا برق یا گاز، سود سهام عدالت، سبد کالا و معیشت اطلاع می‌دهد.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی توصیه می‌کند باتوجه‌به اینکه در پیچ تاریخی گذر از سنت به مدرنیته هستیم، شهروندان بیشتر احتیاط کنند. او می‌گوید: برای جلوگیری از بروز این کلاهبرداری‌ها، بهتر است شهروندان کارت جداگانه‌ای برای خرید داشته باشند که موجودی‌اش زیاد نباشد تا در صورت دسترسی احتمالی، چیزی عاید کلاهبرداران نشود.


او در انتها از ناتوانی رمز‌های پویا می‌گوید که آن‌هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد: رمز‌های پویا، رمز‌های امنی هستند و حتی اطلاعات مبلغی را هم که قرار است از حساب شما کم شود و به حساب مقصد واریز شود، مشخص می‌کنند؛ اما متأسفانه کلاهبرداران فضای مجازی هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌هایی به‌راحتی از این سد می‌گذرند. شهروندان لینک‌های بدافزار را باز می‌کنند و همین کافی است که دسترسی تلفن همراهشان را به کلاهبردار بسپارند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->